Jak se vaří Richard

Pivo Richard je nefiltrované a nepasterizované pivo s jedinečnou chutí. Přečtete si o celém procesu vaření piva Richard.

Vaření

První fází výroby piva je samotné vaření. To probíhá tradičním způsobem, který je typický pro pravý český ležák. Nic nechceme zanedbat, proto věnujeme našemu pivu nejlepší péči a jedna várka u nás trvá dvanáct hodin.

Hlavní kvašení

Další fází je hlavní kvašení, které probíhá v tzv. spilkách. Jsou to chlazené nádoby, ve kterých pivo kvasí přibližně týden za nízkých teplot. Jedná se o tradiční spodní kvašení. Výsledkem je mladé pivo, které se dá připodobnit k burčáku.

Jemné dokvašování

Posledním krokem je jemné dokvašování, zrání piva. Tento proces trvá zhruba pět týdnů, kdy pivo leží v ležáckých tancích a pomalu dozrává. Kvasinky pomalu nasycují pivo oxidem uhličitým a zjemňují chuť. Do našeho piva nepřidáváme technický oxid uhličitý, což má za následek, že naše Vám pivo nepůsobí pocit plnosti a následné potíže.

Kvalita

Ochutnejte naše pivečko a buďte si jisti, že pijete to nejkvalitnější.

Rychlý kontakt na Richarda

Minipivovar Richard Žebětín

Ríšova 64/12, 64100 Brno-Žebětín

+420 777 845 371

pivovar@pivo-richard.cz

Sledujte nás na Facebooku

/brnenskyminipivovarrichard